Bedrijfspand verkopen of verhuren? Vergeet het energielabel niet!

Als uw bedrijf op het punt staat om een bedrijfspand te verkopen of te verhuren aan een nieuwe huurder en nog niet in het bezit bent van een energielabel bedrijfspand, dan bent u verplicht deze te laten opstellen. Het energielabel bedrijfspand toont aan hoe energiezuinig het te verkopen of verhuren pand is. Dit is voor u van belang voor het bepalen van de prijs en zo voorkomt u dat u een boete krijgt die kan oplopen tot €20.000,-. Bij het opstellen van het energielabel wordt er gekeken naar de isolatie van het pand, het soort glas dat is gebruikt en welke maatregelen er zijn genomen om het pand minder energie te laten verbruiken zoals bijvoorbeeld een warmtebron of zonnepanelen.

Duidelijkheid voor de nieuwe huurder of koper van uw bedrijfspand

duurzaam ondernemen

Voor de nieuwe huurder of de koper van het pand is het van belang dat er een energielabel bedrijfspand aanwezig is zodat deze een inschatting kan maken van wat de verwachte energiekosten voor het gebouw zijn. Ook kan de nieuwe huurder of koper aan de hand van het energielabel een vergelijking maken met soort gelijke panden om te zien of het energielabel wel juist is.

Leave a Reply +

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *